Dr. sc. Josip Vlaić, dr.med. specijalist je ortoped s užom specijalnošću iz dječje ortopedije. Autor

Dr.sc. Josip Vlaić, dr. med.


Dr. sc. Josip Vlaić, dr.med. specijalist je ortoped s užom specijalnošću iz dječje ortopedije. Radi u Klinici za dječje bolesti Zagreb, Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Poliklinici za dječje bolesti Helena.
 

Nakon školovanja na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, specijalizaciju iz ortopedije završava 2015. godine te od tada radi kao ortoped u Klinici za dječje bolesti Zagreb gdje liječi djecu od prvih dana života pa do punoljetnosti. Za vrijeme specijalizacije usavršavao se u Childrens’s Hospital of Philadelphia, u jednoj od najboljih dječjih ortopedija u SAD-u. Također kao specijalizant, dobitnik je stipendije Europskog udruženja ortopeda te je proveo EFORT traveling fellowship program u Grčkoj.  

Produbljujući svoje znanje i vještine, nakon nekoliko godina rada s djecom, položio je subspecijalistički ispit iz dječje ortopedije. Danas dr. sc. Vlaić pregledava i liječi koštanomišićne poteškoće kod djece – od stopala, koljena, kukova, kralježnice i ruku. Međutim, kroz rad u ambulanti i operacijskoj sali, razvio je poseban interes za problematiku dječjeg koljena te je stoga fokus svojih edukacija usmjerio prema istraživanju bolesti i ozljeda koljena. Uspješno je odradio Knee fellowship u University Children’s Hospital Basel u Švicarskoj i The London Knee Fellowship, Ujedinjeno Kraljevstvo uz neke od najboljih svjetskih ortopeda za dječja koljena. Kao svojevrsni nastavak kliničkog interesa, 2019. godine brani doktorsku disertaciju iz područja rekonstrukcije ligamenata koljena. Temeljem biomehaničkih istraživanja iz doktorata, razvio je novu operativnu tehniku za liječenje nestabilnosti patele.  

Osim rada s pacijentima, kao izlagač aktivno sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim ortopedskim simpozijima i kongresima. Član je više nacionalnih i međunarodnih udruženja ortopeda. Iz područja dječje ortopedije i koljena objavio je više znanstvenih radova u raznim međunarodnim časopisima, a koautor je poglavlja u dva udžbenika. Akademski rad dr. sc. Vlaića je prepoznat te je član Katedre za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje podučava studente dječjoj ortopediji. 

Scroll to Top